Re-identificatie Score Card

Benieuwd hoe groot te kans op re-identificatie van een persoon binnen je dataset is? Wij hebben een handige vragenlijst samengesteld die het risico op een een re-identificatie op een kwantitatieve manier uitrekent.

Vul hieronder de vragen in. Aan het einde van de vragenlijst wordt de score berekend en kun je de resultaten bekijken en downloaden. Hoe te hoger de score hoe te sneller een persoon geïdentificeerd zou kunnen worden binnen de dataset.

1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 Toelichting
Het is van belang dat je alleen de data gebruikt die nodig is voor het doel, dat noemen we dataminimalisatie. Hierdoor voorkom je dat er gegevens gebruikt worden die niet een duidelijk doelbinding hebben.
Bijvoorbeeld: je wilt onderzoek doen op basis van specifieke gegevens zoals geboortejaar en woonplaats. Maar in plaats dat alleen deze gegevens beschikbaar zijn binnen de dataset zijn er ook nog additionele gegevens beschikbaar zoals namen. Deze additionele persoonsgegevens worden niet voor het specifieke doel gebruikt maar ze bestaan wel in de dataset.