tsh_logo_200x200

Customer Story - Ziekenhuis Tjongerschans

Hoe ziekenhuis Tjongerschans Dataheroes Privacy Guard inzet om veilig, en productie-like, nieuwe software releases van hun EPD te kunnen testen.

We waren opzoek naar een partij die dichtbij ons staat als het gaat om veiligheid, meedenken en laagdrempelig contact. In Dataheroes hebben we een betrouwbare partner gevonden op het gebied van anonimiseren.

– Douwe Jan Rienstra, Teamleider Functioneel Applicatiebeheer, Ziekenhuis Tjongerschans

Ziekenhuis Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis gelegen in Heerenveen en werkt vanuit de filosofie dat de juiste zorg op de juiste plek het beste gestalte krijgt door verbindingen te leggen met patiënten en de gehele zorgketen en door in te zetten op gastvrijheid en innovatie.

Ziekenhuis Tjongerschans was al een tijd op zoek naar een innovatieve oplossing welke haar kon ondersteunen met het anonimiseren van de test- en ontwikkelomgevingen van haar EPD software. De keuze viel op Dataheroes Privacy Guard vanwege de continue ontwikkeling en verbetering van het product als ook de performance van het anonimiseerproces. Daarnaast biedt Dataheroes Privacy Guard de mogelijkheden om gemakkelijk de anonimisering uit te breiden naar andere systemen die binnen het ziekenhuis gebruikt worden.

Uitdaging

Ziekenhuis Tjongerschans heeft de dataprivacy van haar patiënten hoog in het vaandel staan. Daarom heeft ziekenhuis Tjongerschans ervoor gekozen om patiëntgegevens binnen de test- en ontwikkelomgevingen zo optimaal mogelijk te beschermen door anonimisering. Dit bracht een aantal uitdagingen met zich mee, waaronder de doorlooptijd van het anonimiseren en het vinden van de juiste balans tussen veilig en productie-like testen en het werken met geanonimiseerde gegevens.

Resultaat

Met Dataheroes Privacy Guard is het voor ziekenhuis Tjongerschans mogelijk om de anonimiseerinrichting perfect aan te laten sluiten met het doel van de betreffende omgeving. Hierdoor kan er productie-like getest worden en tegelijkertijd wordt de privacy van de patiënten optimaal gewaarborgd.

Daarnaast is Dataheroes Privacy Guard een stuk sneller op het gebied van anonimiseren dan andere oplossingen die ziekenhuis Tjongerschans in het verleden gebruikte. Doordat het vernieuwen van een test- of ontwikkelomgeving een tijdskritische handeling is, wat in een vast tijdslot moet worden afgerond, is de anonimiseerperformance essentieel voor de test- en ontwikkelprocessen binnen ziekenhuis Tjongerschans.

Over ziekenhuis Tjongerschans

branche:
Gezondheidszorg

regio:
Nederland

medewerkers:
~ 1.400

Tjongerschans verleent zorg aan een verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners. Als regionaal ziekenhuis zet zij zich in op een sterke diagnostiek en het bieden van zorg die voor de regio onontbeerlijk is. Het uitgangspunt daarbij is dat zorg altijd op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener moet worden geboden. Niet het zorgproduct, maar het zorgpad van de patiënt is daarin leidend.

Net als ziekenhuis Tjongerschans productie-like kunnen testen met geanonimiseerde gegevens?

Wilt u meer weten over Dataheroes Privacy Guard of hoe ziekenhuis Tjongerschans Dataheroes Privacy Guard inzet om de privacygevoelige gegevens van haar patiënten te beschermen? Neem contact met ons op! We komen u graag vertellen, en vooral laten zien, hoe Dataheroes Privacy Guard u kan ondersteunen bij het beschermen van privacygevoelige gegevens!