AVG-ondersteuning en advies

Heridentificatie onderzoek

Wilt u zeker weten dat er geen personen meer te herleiden zijn in uw geanonimiseerde dataset? Doormiddel van een heridentificatie onderzoek toetsen wij of uw gegevens voldoende geanonimiseerd zijn.

Risicobepaling

Een heridentificatie onderzoek geeft u een goed beeld hoe groot de kans is dat een persoon binnen uw geanonimiseerde dataset opnieuw geïdentificeerd wordt. Met deze informatie kunt u bepalen of de anonimisering voldoet of dat een verdere uitbreiding nodig is.

Toetsing door middel van standaarden

Het heridentificatie onderzoek maakt gebruik van standaarden, zoals k-anonimiteit, om te bepalen hoe groot het risico op heridentificatie is. Deze standaarden geven u niet alleen een indruk hoe anoniem uw dataset is, maar kunnen ook gebruikt worden om gegevens te verstrekken bij audits.

Geautomatiseerd binnen Dataheroes Privacy Guard

Veel van de processen die wij in het heridentificatie onderzoek uitvoeren zijn geïntegreerd in onze anonimiseeroplossing Dataheroes Privacy Guard. Met behulp van statistisch onderzoek en machine learning ontvangt iedere dataset die geanonimiseerd is door Dataheroes Privacy Guard een indicatie van de kwaliteit van anonimisering.